Over ons

Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur houdt toezicht op de bedrijfsactiviteiten van de Vennootschap. Het definieert de strategie van de onderneming en de principes van corporate governance.

Philipp Ries

President of the Board of Directors

Philipp Ries is sinds 2017 lid van de Raad van Bestuur, sinds 2020 voorzitter. Hij is sinds 2010 bij Google in Zürich in dienst, sinds juli 2018 als Head of EMEA Assistant Distribution Partnerships. De toerisme- en digitale expert heeft jarenlange ervaring met de bedrijfsvoering van mkb’s en het management van internationale concerns. Hij is een actieve investeerder en coach van start-ups en sinds 2016 actief als deskundig adviseur van de Fachhochschule Graubünden voor het vakgebied toerisme. Philipp Ries behaalde een masterdiploma informatica en economische wetenschappen aan de universi- teit van Zürich en heeft in 2014 een Executive Program aan de Stanford University afgerond. Philipp Ries heeft de Zwitserse nationaliteit.

Dr. iur. Christine Hehli Hidber

Vice President of the Board of Directors

Christine Hehli Hidber is sinds 2019 lid van de Raad van Bestuur, sinds april 2020 vice-voorzitter. Zij is partner bij advocatenkantoor Binder Rechtsanwälte in Baden. Hiervoor was ze 10 jaar werkzaam als juridisch adviseur en Head Corporate Legal bij een grote bank in Zürich en Londen. Als zelfstandig advocate adviseert en vertegenwoordigt Christine Hehli Hidber nationale en internationale cliënten. Ze is lid van de Raad van Bestuur en vice-voorzitter bij een kantonnale bank en lid van de Raad van Bestuur bij een ingenieursbedrijf. Ze heeft kennis van de reis- en horecabranche, de vastgoedsector en de bouw & infrastructuur branche. Christine Hehli Hidber is een Zwitsers staatsburger.

Ruth Steimann

Member of the Board of Directors

Ruth Steimann is sinds 2020 lid van de Raad van Bestuur. Daarvoor was zij lid van het auditcomité voor het vakgebied Toerisme & Hospitality. Zij heeft meer dan 25 jaar ervaring in de deze branche. De laatste twaalf jaar bekleedde ze een leidinggevende functie bij Hamburg Tourismus GmbH, waar ze de toeristische marketing van de stad aanwakkerde. Daarvoor werkte ze vele jaren o. a. als teamleider voor ZDF in het travelmanagement van Mainz en brengt ze ook internationale toeristische ervaring met zich mee uit de Verenigde Arabische Emiraten, het Sultanaat van Oman en Japan. Ruth Steimann staat bekend om haar vele jaren ervaring als leidinggevende en haar ondernemende, netwerkdenken en onderhandelingsvaardigheden. Ruth Steimann heeft de Duitse nationaliteit.

Lukas Kreienbühl

Member of the Board of Directors

Lukas Kreienbühl is sinds 2020 lid van de Raad van Bestuur. Begin 2021 werd hij CFO van het Upper Engadine Hospital en de Upper Engadine Health Care Foundation. Hij werkt sinds 2014 als Group CFO bij Kuoni Global Travel Services. Het bedrij f biedt diensten op reisbestemmingen aan op het gebied van accommodatie, transport, excursies en activiteiten, organisatie van evenementen en festiviteiten. Van 2008 tot 2014 was hij CFO / COO van de AO Foundation, een van de belangrijkste medische  netwerkorganisaties ter wereld met meer dan 10 000 artsen, operatiekamerpersoneel en wetenschappers in meer dan 100 landen. Als fi nancieel expert heeft hij ruime fi nanciële ervaring in verschillende branches, in bedrij ven van uiteenlopende omvang en in meerdere landen. Lukas Kreienbühl heeft bedrijfseconomie gestudeerd, heeft een diploma Executive MBA van de universiteit van Zürich en het CAS-diploma in corporate governance van het IMP-instituut van de universiteit van St. Gallen. Lukas Kreienbühl heeft de Zwitserse nationaliteit.

Hassan Kadbi

Member of the Executive Committee and of the Board of Directors

Hassan Kadbi is sinds 2016 CEO van Hapimag en sinds 2020 lid van de Raad van Bestuur. Hij werkt sinds 2005 bij Hapimag. Hij was eerst Resort Manager in Bodrum, vervolgens Area Manager voor Griekenland, Marokko en Turkije, waarna hij als Chief Resorts Officer verantwoordelijk werd voor de operationele leiding van de resorts. Vóór 2005 bekleedde Hassan Kadbi voor Hilton wereldwijd diverse functies. Hij heeft een Bachelor of Arts in International Hospitality and Tourism Management van de universiteit van Bournemouth (GB) en een Higher Diploma in Hotel Management van de IHTTI School of Hotel Management in Neuchâtel (CH). Daarnaast slaagde hij in 2019 voor het Executive Progam van de Stanford University Graduate School of Business. Hassan Kadbi heeft de Libanese nationaliteit.